Főoldal » Fájlok » Fájljaim

TŐZSDE
[ Letöltöm a szerverről (1.18Mb) ] 2016-05-08, 10:19 AM

Előszó az Internetes kiadáshoz

A Tőzsde című könyv első kiadása 1989-ben 30.000 példányban került a könyvesboltokba. A kiadó szerint ez volt az első tőzsdéről szóló kiadvány Magyarországon 1945 óta, és néhány hét alatt mind egy szálig elfogyott.
Amikor 1991 tavaszán Budapestre látogattam, és végigjártam néhány új brókercéget - néhány ezek közül éppen akkor esett át a cégalapítási procedúrán -, a nevemet hallva szinte valamennyinek a vezetője azonnal leemelte könyvespolcáról a könyvemet, és a munkájához szükséges alapműként emlegette.
Az újabb kiadások is rendkívül gyorsan elfogytak. Egy barátomnak már nem jutott könyv, csak a kerületi könyvtárat tudtam ajánlani neki. Néhány nap múlva elpanaszolta, hogy ott sem járt szerencsével, kiderült, hogy valaki ellopta a könyvet. No, ha a könyved már ilyen módon is eltünik a polcokról – nyugtázta a barátom – akkor ez már feltétlenül mond valamit a tartalom minőségéről.

A kilencvenes évek óta ez az első alkalom, hogy ez a könyv elektronikus formában az olvasók rendelkezésére áll, méghozzá teljesen ingyenesen. Amikor a weboldal kiadója megkérdezte, vajon felhasználhatják-e az írásomat, örömmel mondtam igent.

11 év után újraolvasva a könyvet rá kellett jönnöm, hogy az USA tőzsdéin – azóta, hogy leírtam, hogyan zajlik a részvénykereskedés, hogyan működik a piac – valójában semmi sem változott. Minden egyes alapelv, amelyet a könyvben megemlítettem, ma is érvényes. Nyilván vannak olyan kifejezések, amelyek ma nem használatosak a magyar gyakorlatban, vagy amelyeket ma másképp fordítanánk, a példák között szerepelhetnek olyan cégek, amelyek időközben fúzió következtében eltüntek, vagy már nem a vezető indexekben szerepelnek többé, a kereskedés formái is bővültek, hiszen belépett az Internet, jelenleg folyamatban van az a változás, hogy hagyományos törtek helyett tizedes törtekkel számolva zajlik a részvénykereskedés – de a befektetési alapelvek nem változtak.

Így most azzal a reménnyel nyújtom át ezt a könyvet, hogy a belőle nyerhető tudás ma Önt is ugyanolyan sikeres tőzsdézéshez fogja segíteni, mint a 80-as, 90-es évek amerikai olvasóit. Ha Ön esetleg soha nem is fog befektetni az amerikai tőzsdéken, a könyvben megismert elveket a magyar tőzsdén ugyanúgy alkalmazhatja, annak ellenére is, hogy a fiatal, még fejlődő piacok gyakran nem követik a vezető tőzsdék működési elveit. Remélem azonban, hogy Ön egyszer mégis csak invesztál majd az amerikai tőzsdéken, hiszen az a világ leghatékonyabb piaca, az ügyleteket nem percek, hanem másodpercek alatt bonyolítják, és azok a cégek, amelyeket ott jegyeznek, a világ legnagyobb vállalatai közé tartoznak. Az Ön lehetséges nyeresége a kockázathoz viszonyítva valószínüleg ezen a piacon a legjobb.

Azt ajánlom, hogy – akár elolvasta az egész könyvet, akár csak bizonyos fejezeteket tanulmányozott belőle -, mindenképpen tankönyvként használja. Minden egyes befektetésénél feltétlenül olvassa el újra az arra vonatkozó fejezetet. Ha valamilyen területen mégis a leírtak felülvizsgálatára lenne szükség, a frissítést A guru tippjei című alrovatunkban találja meg ugyanezen a honlapon. Kérem látogassa rendszeresen, talán hamarosan jól jövedelmező üzleti ötleteket is meríthet belőle.

Élvezze a könyvet, kívánok Önnek nyereséges befektetést:

Alexander Gabor
a Szerző

Anyag többi része letölthető: letöltés

Kategória: Fájljaim | Hozzáadta:: habibabu
Megtekintések száma: 262 | Letöltések: 44 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: